Activiteiten Kuntaur

Wassu stone circles
In ongeveer 40 minuten loopt u van Kairoh Garden Kuntaur naar de steencircels van Wassu. Als u wilt loopt een van onze stafleden met u mee.

Baboon Islands
Maak de beroemde 2,5 uur boottrip naar Baboon Island in het Gambia Nature Reserve Park. Het is een bootsafari waarin u de mogelijkheid hebt om chimpansees, krokodillen, nijlpaarden, apen, en heel veel soorten vogels en vegetatie te zien. Maak de trip wanneer het waterniveau lag is, dan heeft u de meeste kans om veel dieren te zien.

Donkey car trip
Samen met onze gids kunt u op een ezelskar op een zeer ontspannen manier de omgeving verkennen. Het is een manier van vervoer die veel in dit gebied voorkomt.

Lumo in Wassu
Op maandag vindt in Wassu de kleurrijke weekmarkt plaats. Handelaren uit Gambia, Senegal, Guinee en Mali verkopen een enorme diversiteit aan waren.

Vogels kijken
Samen met onze gids kunt u prachtige wandelingen maken in de omgeving om vogels te spotten.

Vissen
Uiteraard kunt u een lijntje uitgooien vanaf de oever, maar u kunt ook samen met een locale visser de rivier op gaan. En dan de vangst van de dag op een houtskoolvuurtje grillen.

Wandeling door de rijstvelden
Samen met onze gids kunt u een wandeling maken door de rijstvelden in de omgeving en zodoende meer te weten komen over hert belang daarvan in deze streek.

Baobab wandeling
Als u de rivier oversteekt kunt u een prachtige wandeling maken van ongeveer 2 tot 3 uur in een omgeving vol met Baobab bomen, apen, bosvarkens en veel verschillende soorten vogels.

Traditionele dorpen
Als u een fiets heeft (of in het dorp leent) kunt u traditionele dorpen in de omgeving bezoeken, zoals Jakaba, Palang, Bakadagi, Touba and Fulakunda.

Natuurpark
In de omgeving van Kuntaur zijn verschillende natuurparken, zoals Manjumba and Kayabadi.  Als u wilt kunnen we een begeleide tour voor u regelen om deze natuurparken te bezoeken.

Stone circle tour
Alhoewel de steencirkels van Wassu het meest bekend zijn, zijn er meerdere steencirkels in dit gebied zoals in Bagadagi en Sanguley. Als u wilt kunnen we een dagtrip voor u samenstellen om ze allemaal te bezoeken.

Een dag uit het leven van….
Een heel bijzondere manier om het dagelijks leven in Gambia te verkennen is om samen een hele dag op stap te gaan met een Gambiaan.

Slavenhuis in Janjanbureh (Georgetown)
In 20 autominuten bent u van Kuntaur tot de pont naar Janjanbureh. De oversteek naar het eiland duurt nog geen 10 minuten. Direkt bij aankomst staan de restanten van oude slavenhuizen uit de 18e eeuw.

Speciale belangstelling
Kairoh Garden vindt het geweldig om u kennis te laten maken met het Gambiaanse leven, religie, traditie en cultuur. Wij kunnen speciale programma’s voor u maken. Bijvoorbeeld:

 • Muziek: we kunnen diverse musici uitnodigen voor een optreden of we kunnen een les voor u organiseren: kora, djembe, balofoon, dans, zang.
 • Eten: u kunt helpen om een Afrikaanse maaltijd te maken, inclusief de inkopen op de locale markt.
 • Islam in Gambia: u kunt de Arabische school en een moskee bezoeken, en we kunnen een ontmoeting met de imam of de Alkalo, het dorpshoofd voor u regelen
 • Inkomstenverwerving door vrouwengroepen (kafo): zeker op het platteland zijn de vrouwen heel goed georganiseerd en ze ondernemen diverse activiteiten om inkomsten te verkrijgen zoals het maken van zeep en het bedrukken van stof.
 • Gezondheid: wij kunnen u in contact brengen met een gezondheidscentrum, een ziekenhuis of traditionele geneeskunst
 • Onderwijs: u kunt diverse soorten scholen bezoeken.
 • Landbouw: wij kunnen u meer informative geven over de rijstvelden en de productie van rijs in dit gebied. Ook is het mogelijk om gemeenschapstuinen te bezoeken.
 • Sport: mensen vinden het altijd geweldig als u naar de voetbalwedstrijden komt kijken of nog beter: meedoen!

 

Share and Enjoy:
 • Print
 • PDF
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
 • email

Reacties zijn gesloten.